- 500 g pulpe od povrća
- 2.5 litre vode
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- svježi ili sušeni začini za okus
- 1 žlica maslinovog ulja
Nemojte bacati pulpu, napravite od nje bujon
Nakon cijeđenja, šteta je baciti sva ta zdrava vlakna. Možete puno toga uraditi s njima. U ovom članku ćemo Vam pokazati kako napraviti bujon od povrća koristeći pulpu.
Ako često cedite, naročito sirovine s puno vlakana poput mrkve, cikle ili zelenja, imat ćete dosta pulpe. Često nas pitaju "Da li da bacimo pulpu?" Svježa pulpa može oplemeniti Vaš kompost. Ali u stvari vlaknastu pulpu možete iskoristiti na mnogo načina npr. u mafinima, kolačićima, juhama, umacima, uz jelo itd.
U ovom članku mi ćemo se osvrnuti na upotrebu pulpe za dobivanje bujona.
Sastojci:
Instrukcije:
Zagrijte ulje u loncu, a zatim dodajte pulpu i kuhajte oko dvije minute na srednjoj vrućini. Miješajte neprekidno. Dodajte vodu i sve osušene sastojke i dovedite do vrenja. Kada mješavina počne ključati, smanjiti temperaturu i kuhajte 20-30 minuta. Ako više volite jači okus, kuhajte duže, do 2 sata. Možete koristiti bujon kao sastojak u drugim receptima, ili ga poslužiti izravno ili s nekim pastama ili za ukusnu juhu od povrća.