###message

Vidia osobni blender - test

Je li ovo novi jeftin prvak među osobnim blenderima?

Vidia Personal Blender PBL-001 front
Vidia Personal Blender PBL-001 front

DIZAJN

4

Dok je stajling subjektivan, dizajn bi trebao biti funkcionalan. Sve možete naći, od jeftino napravljenih osobnih blendera u ludoj neonskoj plastici do industrijskog izgleda poput Vitamix S-30. Vidia Personal Blender igra na sigurno, tijelo je od nehrđajućeg čelika s crnim plastičnim detaljima. Izgleda čvrsto i dobro je konstruiran. Ima četiri gumene vakumirajuće nogice sigurno drže i na glatkoj površini. Kontrole su jednostavne: tri dodirna gumba na ravnom horizontalnom panelu s oznakom START / STOP, AUTO BLEND i PULSE. Horizontalna ploča je prijantna na dodir, to znači da je kontrolna ploča ravna i da su gumbi okrenuta na gore prema korisniku. U suštini, mnogi personalni mikseri nemaju nikakvih kontrola, umjesto toga morate posuda se zakreće ili je držite pritisnutu da bi motor radio. Vidia je mnogo lakša, jer možete raditi nešto drugo dok se blendia. Dolazi s tri posude: od 700ml, 500ml i 350ml posuda za ponijeti. Sve posude imaju širinu od 10 cm, čime je olakšano ubacivanje sastojaka kao i čišćenje. Drugi kraj posude je također širok, što olakšava blendiranja, ali će vam trebati veliki držač u automobilu ako planirate pijete u pokretu. Na sreću dolazi s dva navojna poklopca plus poklopac koji omogućuje da se pije iz njega. Posude su napravljeje od BPA-free Tritan materijala, čija je prednost da se može prati u sudoperu.

Vidia Personal Blender PBL-001 controls
Vidia Personal Blender PBL-001 controls

FUNKCIONALNOST / LAKOĆA UPORABE

5 

Možda je najbolji razlog za kupovinu osobnog blendera upravo jednostavnost korištenja. Dok veliki blenderi pružaju daleko više snage i performansi, prednost osobnog blendera je brzina, udobnost i lako čišćenje. Vidia PBL-001 je uspješan u svim tim područjima. Širok otvor posude olakšava umetanje sastojaka, program AUTO BLEND nam je omogućio da napravimo smoothie sa jednim dodirom u manje od jedne minute, a široka baza sa čeličnim noževima od nehrđajućeg čelika ispere se za nekoliko sekundi. Potrebno je oko 4 minuta od otvaranje hladnjak za uzimanje sastojaka do napuštanja kuće sa pripremljenim smoothiem. Možda zvuči trivijalno, ali mogućnost stavljanja posude u mašinu za pranje sudova je veliko olakšanje. Stvarno je zgodno što posude za bledanje postaju čaše za piće. Posuda za poneti ima lijepu ručku, ali smo ustanovili da se češće koriste veće posude od 500ml i 700ml, pošto je bledanje u njima lakše.

 

Vidia Personal Blender PBL-001 complete
Vidia Personal Blender PBL-001 complete

4-5

 

Vidia je impresivna, pogotovo s obzirom na cijenu. No, to se očekuje, s obzirom da je motor od 1000 W. U usporedbi s nekim sličnim blenderima koji imaju motore manje od 300 W ili čak Vitamix S-30 sa 790 W, je Vidia mini zvijer u miješanje. Pokušali smo naš dnevni smoothie recept - špinat, smrznute jagode, datume, banane i vodu - sa opcijom AUTO BLEND i rezultat je bio vrlo dobar. Smoothi je bio vrlo nježan, bez komadiča špinate ili voća. Bilo je nekih malih čestice datuma, ali nikada nismo vidjeli savršeno pomiješane datume, osim u Vitamix Pro. Također smo se uvjerili da dobro blenda led koji je dobar test za male blendere. Kao i većina močnih blendera, Vidia je relativno glasna, ali ne glasnija od drugih.

 

 

UKUPNO

4-5

Osobni blender Vidia podiže mjerilo za osobne blendere s niskim proračunom. Ustanovili smo da postiže iste ili još bolje rezultate u usporedbi s mnogo skupljim modelima. Djeluje dobro, lako se čisti, izgleda lijepo (klasični izgled) i vrlo je moćan. Zbog svoje cijene, smatramo da predstavlja veliku vrijednost i veoma ga preporučujemo.

ZA

  • Vrlo jak

  • Kućište i noževi od nehrđajućeg čelika

  • Upravljačka ploča s jednim dodirom

  • Širina otvora od 10 cm na posudama

  • Jednostavno čišćenje

  • Paket sadrži tri posude

  • Posuđe bez BPA i pogodno za sudopere

 

PROTIV

  • Glasan motor (poput ostalih osobnih blendera)

  •  Komadići datuma su bili vidljivi u smoothie

 

Objavljeno: 12. Siječanj 2018