###message

Sokovnik, smoothie maker, ili blender?

U našem biznisu se često susrećemo s činjenicom da mnogi ne znaju razliku između sokovnika, smoothie maker-a ili blendera. To ne čudi imajući u vidu kako neke tvrtke promoviraju svoje blendere i kao odlične sokovnike. Pogledajmo koje su to razlike ...

odšťavňovač nebo mixér?

Što je cijeđenje? Cijeđenje je jednostavno odvajanje soka od vlakana u voću i povrću. Rezultat je koncentrirani hranjivi sastojak koji se vrlo lako probavlja. U stvari, naš organizam može apsorbirati do 4 puta više vitamina iz soka u usporedbi sa npr. cijelom jabukom koju pojedemo. To pak ovisi i o vrsti sirovine kao i od načina cijeđenja. Cijeđenje je izvrsno kao energetska bomba ili za pojačanje imunološkog sustava.

Što je blendanje? Blendanje je miksanje voća, povrća ili drugih sastojaka pri velikim brzinama uz uporabu tekućine. Pri tome se dobiva smoothie (smuti), veoma zdrav napitak ili obrok koji Vas čini sitim. Prednost blendiranja je u velikom izboru sirovina. Možete dodati razne stvari poput banane, orašastih plodova, jogurta, sjemenki itd. za pripremu idealnog obroka.

Što to znači? Kao što sokovnik neće napraviti sok od sjemenki ili jogurta, tako ni blender neće napraviti sok od voća ili povrća. Ali i sok i smoothie imaju svoje prednosti. Stvarno zavisi od toga što je Vašem organizmu potrebno u danoj situaciji.

Uzmite u obzir svjež sok kao medicinu a smoothie kao zdrav obrok

Već smo raspravljali o razlikama između cijeđenja i blendanja. Koje su razlike između soka i smoothi-a?

Svjež sok

  • omogućuje brzo djelovanje "injekcije" vitamina i hranjiva
  • djelotvoran je protiv umora
  • pojačava imunski sustav
  • može poboljšati raspoloženje
  • revitalizira organizam na staničnoj razini

Smoothie

  • zdrava užina koja može zamijeniti obrok
  • odličan doručak "u pokretu"
  • opskrbljuje nas vlaknima
  • idealan je prije i poslije treninga

Dakle, koji je najbolji? Sokovnik, smoothie maker, ili blender?

"Najbolji" izbor je onaj koji ćete najviše koristiti. To ovisi od Vaših ciljeva i načina života.

šnekový odšťavňovač Sana Juicer EUJ-808#1 Sokovnik

Svjež sok je najbolji način za liječenje organizma, to je brza prehrana koja ojačava naš imunološki sustav. Samo zapamtite da su sokovi samo dodatak regularnoj prehrani. Oni ne mogu zamijeniti osnovnu prehranu, osim ako ste u procesu čišćenja organizma / dijete putem sokova. Za najveću apsorpciju vitamina, najbolje je piti sok barem 15 minuta prije jela, ili 2 sata nakon jela. Mi smatramo da su sokovnici za hladno cijeđenje najefektivniji sokovnici u ekstrakciji velike količine soka kao i za dobivanje najviše razine hranjiva. To su univerzalne aparati koji su efektivni u svemu od voća do tvrdog i lisnatog povrća.

 

 Vidia Personal Blender PBL-001 front#2 Smoothie maker

Smoothie maker, koji je još poznat kao personal blender, je jeftin i zgodan način da napravite super zdrav doručak za ponijeti. Sposobnost miješanja toliko sastojaka daje vam fleksibilnost s okusima i receptima. S kvalitetnim brendovima poput Tribest i Vidia koja nude puno snage za nisku cijenu, lakše je nego ikad da se pozitivno promijeni životni stil.

 

  

domácí mixér Vitamix Pro 750#3 Blender

Dobar Blender je najbolji izbor za one koji žele prave smoothie za cijelu obitelj, ili one kojima je potrebna snaga i mogućnost miksanja koje nudi blender. Postoji velika razlika između blendera koji se prodaju u trgovinama kućanskih aparata i kvalitetnih aparata poput Blendtec ili Vitamix. Kvalitetni blender će miješati skoro sve, od smoothi-a do maslaca i juhe. A nova generacija vakuumskih blendera iz Vidia  su promijenili igru ​​u pravljenju smoothi-a. Izostankom oksidacije dramatično su smanjili gubitki hranjivih tvari.

Ne postoji pogrešan izbor

Bez obzira na to gdje se nalazite u raspravi "juicing vs. blending", ostaje činjenica da su oba pozitivni izbor koji mogu poboljšati vaše zdravlje i energiju. Ako ih redovito koristite, uskoro ćete vidjeti i osjetiti promjene. Želimo vam dobro zdravlje i sretno cijeđenje (ili blendanje).

Objavljeno: 8. Siječanj 2018